Gunj, vunene čorape i bijeli luk

Ja u toku ove zime na sebe obucem gunj, i debele vunene carape. I to mi je super. Ove vunene carape bih ja svakom predlozio. Ispod neke obicne obuces jer bockaju ove vunene. I fino griju. Samo i one se trose s vremenom, istanje se, pa moras povemeno kupit nove.

Sto ovaj Tajni agent nece da kaze ni kolko ima godina, ni gdje zivi, ni sta radi, ma nista o sebi ne prica ? Ja vam ovdje objavim i kad gace kupim, on nece da kaze ni kolko godina ima i gdje zivi. Ja vam pricam stvari koje ne pricam mojim vamo u živo, nemalo stvari znate bolje nego moja familija a on nista. Alaselamet

Sta je sa Tvornicarom ? Sto ga ovo nema ? Sta mi je s Rarom ? Nece ni da se upita ko insan. Nesto mi fali Rara.

Pravim grah. Ideju mi dade Kris. Sa suhim mesom, a tutno u njega onog bijela luka 😀 hehe, poceo sam da jedem i bijeli luk navecer ima 2-3 noci, jer je zdrav. To savjetujem svima vama, naravno navecer jer ne mozes medju ljude po danu ako si jeo bijeli luk. Pogotovo to savjetujem Krisu, mozda mu pomogne oko njegovih problema

Sto ja volim ovu kafu, onu nescafe instant. Ja dnevno popijem jedno 3-4 šolje te kahve. Bas mi nesto cejf.

evo dole slika graha. Ne mogu ja to nesta ukrasavati za slike, ovako kako jedem nek bude i na slikama

Comments (18)

  1. Oho-ho. Puca se suljpaš, a sve se nema:) Nije pametno po Internetu ostavljati sve o sebi. Tu imam loše iskustvo. Zato, nikad više.

  2. Dobar dobar. I ono za vunu, najbolje. Ja par deka kupio, nema veze šta bockaju malo. Dobar hagrash. Ja dinstani kiseli kupus s bijelim lukom za ručak. Za večeru prasa. Sad ne znam imali bijelog luka; vidiću kad preuzmem iz “narodne kuhinje, Seka merhamet” 🙂
    Slažem se ovo s Tajnim. Jednom kad se o mlijeko opečeš i u jogurt duvaš.

  3. Povelika porcija, tanjur do vrha pun. Meni je od bijelog luka muka ujutro, al inače se ne brinem baš šta će drugi jest, nije da idem u neku gužvu. Da idem na posao sigurno ga ne bih jela ni dan prije, jer i sutradan to isprava oz usta

    • Ja ga inace ne jedem, neugodan je i miris a i ukus mi je prejak. Ali sam poceo cisto iz zdravstvenih razloga ako ne idem medju ljude, ono natjeram se da pojedem ,jer glo me pecka nesto i cini mi se da dobro djeluje.

    • bolji ? Ama kako draga si Vasi ? Bio je ok, dobar, ali sto kazu uvijek more bolje. Bas me zanima kakav je u tebe.

      • Ne valja mu boja (zaprška urađena previše brzo i instant), a graške imaju onu debelu koru + možda su se trebale i malo duže kuhati.
        Uglavnom, nije to to.

        • Nejma ovde zaprske Vasi, ja to inace ne stavljam. A kuhan je kolko sam vidio sasvim ok, mehkan fino. Ne znam Vasi, mozda si upravu da nesto fali. Ja bi volio da imam sa nekim razmijeniti ove kulinarske cake. Najbolje je na licu mjesta, ono kad se prica ono nasuho nije bas zgodno kao kad konkretno vidis i osjetis sta je caka

          • Ne radim ni ja zapršku, bar ne onu nezdravu. Onda si srokao bruku aleve paprike, pa je ovakve boje.
            Alevu koristim samo i isključivo Horgošku, ostale su bljak. I ne toliko, ni slučajno. Dalje, ovo je grah koji ima mnogo debelu koru. Dobar je za gravče na tavče, ali ne i za čorbasti grah. Ono što ti treba je bijeli trešnjevac, ni slučajno star dvije sezone. Treba ti ovosezonski.
            Zapršku radiš na kraju tako što se pomiješa jedna velika kašika brašna i dvije male kašike Horgoške aleve paprike. Središ sa toplom vodom u finu smješu bez grudvica i polako sipaš dok ukuhavaš. Ako ne stavljaš bijeli luk, to je greška. Ide najmanje tri veća ili četiri/pet manjih, tanjih režnjeva (čehne).

            I uopšte ne znam šta ti je ovo bjeličasto u grahu što izgleda kao krompir ili žuta boranija. U grahu ničemu nema mjesta osim crvenom luku, mrkvi, grahu, suhom mesu koje nije presušeno i preslano i bijelom luku (začinski).

  4. Bjelicasto u grahu je krompir. Dje da ne stavim malo kompjera u grah ? Mrkve mi nestalo, bilo je suhog mesa, bilo je slatke paprike u prahu, pasiranog paradajza iz tetrapaka, zacina kao persun, malo bosiljka, soli i malo bibera i malo bijelog luka, naravno obicni crveni luk ide jedna veca glavica prije svega. Volio bih da vidim kakav je tvoj. Imaju oni rijetki vodensati grahovi, ovaj je bio gusci vjerovatno zbog krompira. Zaprsku znam kako se pravi, ali je nikada ne radim. Kako mislis debelu koru ? Ja sam namjerno trazio šareni i crveni grah, i nisam htio bijeli da kuham jer bjeli kuham samo ako nemam šareni. Šareni odavno kuham ali sam crveni grah prvi put vidio i odmah odlucio da ga kupim. Imam osjecaj da bih negdje u gradu otiso na grah da ga probam i uporedim sa mojim 😀

Comments are closed.