Nismo iskreni

Gledam kao video: Momak zaprosi curu i ona ko fol odmah sva uzbudzena zaplace. Ma daaaj molim te okani me se. Kad te neko zaprosi to bi trebao biti sasvim obican cin. Npr jedes doner dole negdje ne carsiji sa nekom zenskom osobom, onako malo se zamislis dal bi to bilo pametno ili ne, i kazes onako usta punih mesa i hljeba, zeni koju bi da zaprosis: A sta misls da mi zivimo zajedno, mozda bi nam tako lakse i ljepse bilo ? Ako hoces, de eto, hajmo odmah mojoj kuci. A ona kaze: pa mozda si upravu, mozda bi nam tako jeftinije bilo, mozda bi se pomagali, ono imali bi jedno drugo, a mozemo i djecu nekako skontat. I to je to. A sad hvatanje za oci, i kao wow ovo je naj sretniji dan mog zivota ! Skok u zrak da je on uhvati i on je naravno uhvati. Jos mala nisi probala brak a vec ti je najsretniji dan ikada. Onda nakon koji mjesec vec se ona kajeeeee, a i on. Ima onih brakova sto traju 15 dana, i vec razvod. Nisu ni pare od stvadbe nisu isplatili a vec razvod. Dakle realno i razumno se braku treba pristupiti.

Mozda je cak najbolje ono ko nekada. Ti si momak od 16 godina, i samo jedan dan ti dovedu curu od 19 godina i kazu ti: E od danas ti si ozenjen. Zivjet cemo svi zajedno i roditelji i djeca i mladenci i ima nas 11 u kuci sa dvije prostorije i sa vanjskim WC-om i bas nam je veselo. A kako ces do mlade po noci to jos niko ne zna 😀 I jos je cudnije kako je mlada uspjela zatrudniti kad u sobi spava svi poredani jedan do drugog kao sardine u konzervi 😀

Uglavnom i takvi su zivjeli, i to po 70 godina zajedno. A nisu skakali u zrak i hvatali se zaoci kad te udaju

Comments (7)

  1. Da, to je ono romantiziranje veze, kao na muškarcu je da zaprosi i da taj dan učini romantičnim, a na njoj je da se pravi ushicena, iznenađena i emotivno potresena i da sad u novije doba objave njenu ruku s prstenom, obvezno manikirani nokti i kamen od toliko i toliko para pa da svi vide da su eto oni zaručeni. Kao što kažeš najnormalnije je kad ste iskreni u vezi da ta odluka dođe prirodno i spontano (ili ako napravite dijete 🤣).

    Iako imam prijateljica koje su onako baš priželjkivale da ih zaprosi (ono kad će više), a da im je momak htio da to bude što moguće romantičnije i da ima što skuplji prsten.

    Hm…za ovo drugo. Pa, ne prave se djeca samo po noći, valjda nađu neko drugo vrijeme da budu sami.

Comments are closed.