opasni momak

Nesto novo sam odkrio na youtube ima jedno mjesec dana. To novo se zove Faćo. On je poznati Sarajevski opasni momak – jalijaš, kojem sto kazu nije bilo strano ni pobit se, ni pucat, bio je u zatvoru i sl. Druzio se sa opasnim momcima, poznaje neke stvari koje mi obican narod nesto ne znamo.

Faco je otvorio Tik tok i prica neke po meni neobicne i nove price. Sustina njegove price je prozivanje Sarajevskih mafijaša, drog dilera, politicara (gotovo jedino Bosnjackih), prozivanje mentaliteta koji unistavaju grad, prozivanje islamske zajednice, odkriva nepoznate dogadzaje itd itd mnogo toga.

Faco je bio u ratu u Sarajevu, branio je grad, bio je u mnogo akcija, bio je ranjavan a danas je razocaran u sve sto se desavau gradu. U sustini je vjernik, to mu je izgleda bitna dusevna hrana ali je uzasno protiv islamske zajednice, reisa, nekih efendija i sl.

Kod njega mi je najupecatljivije sto jaaaako mnogo psuje. Psovke toliko socne da nikada nigdje nisam cuo toliko psovki. Jesu rijeci vrlo teske i ne mozes ono slusati pred djecom, ali ja ga razumijem sto onoliko psuje. Skonto je koliko belaja ima u nas, i nema drugog nacina da reaguje nego da digne glas i jedin nacin da digne svijest naroda je da onoliko galami i psuje.

Ja Facu sa oprezom slusam, jednim dijelom podrzajem kada ukazuje na lose stvari, ali jednim dijelom se ne slazem sa njim. Onako poslusam ga povremeno svjestan da ga ne treba pustati pred djecom, da osjetljivi ljudi kao sto sam ja bio ovakav govor ne primaju bas lahko jer im je pretjerano grub.

Ako neko od vas da cuje sta on govori evo dole njegova posljednja epizoda. Ko ne zeli da slusa mnogo psovanja neka ne slusa. U sustini meni je bilo nekako edukativno, nesto novo pa dijelim.