Kratki udar depresije

Sinoc pred spavanje gledadoh film “The Edge of Seventeen” na tv 1000. Ono svidio mi se iako sam mu nasao mana koje me kod filmova iznerviraju. Po nesto mi je bilo klise, po nesto mi se i nije svidjelo al film je gledljiv i cak mi se svidio. Nekako simpatisem te filmove slicne branse.

Jutros na gradzevini sam se osjetio uzasno depresivno. Ne znam, naleti to tako nesto. Al osjecao sam se bas lose, beznadezno, usamljeno, tuzno, nasekirali me neki predstojeci poslovi, ma eto mens cini upuco bi se od nake muke. Ono da mi je neko reko evo ti 10 000 km sad odmah ma nista me nebi popravio. Kasnije je bilo bolje. Ima raje kojima je daleko teze nego meni, muce se sa tom depresijom bas ozbiljno i dugortrajno, i kad meni ovako naleti neki tezak dan onda ih mogu razumjeti dda ih mozda nista ne moze oraspoloziti, ili ako i moze ne znam sta je to. Al eto prodje i to. Ima i dobrih dana i ovako teskih.

Comments (10)

 1. Potrebni su i takvi dani. Čovjek onda, ovim drugim danima – svjetlijim i življh boja, osjeti zahvalnost, a zahvalnost je iscjeljujuća, predivno osjećanje.
  Uglavnom, svi trebamo držati fige ljudima sa hroničnim težim depresijama da jednog lijepog dana pobijede to stanje ili savladaju tehnike kako ga zaobići do nepostojanja. I biti im podrška, naravno.

 2. Dobro je kad takvo stanje naleti i znaš da će proći. Kao što si sam rekao, ima puno ljudi koji jednostavno ne vide izlaz iz toga. Vjerojatno pojam depresija olako shvaćamo i koristimo u razgovoru.

  I ja sam se danas nesto osjećala beznadežno, rokovi stisli, dan mi prošao za tren jer sam u žirbi i pojavilo se trista nekih sumnji u mene samu, u moju ličnost i život…

  Uglavnom, drži se!

 3. Podsjeti me ovo sto Vasionka napisa na jedan citat koji sad necu znati tacno napisati, ali parafraziram: ne mozemo uvijek biti sretni, jer da jesmo, ne poznajuci osjecaj tuge, sama sreca kao takva bila bi beznacajna i ne bi nista vrijedila. Tako da treba prigrliti svaki osjecaj, pa i ruzan, osim ako nije dugotrajan i tezak, onda se nikad ne treba sramiti i traziti pomoc, utjehu, izbavljenje.

 4. Mislim da si sebi loše postavio dijagnozu, što je dobra stvar (po tebe naravno!) 😀 Depresija je hronično stanje, psihološki termit koji u glavi rovi danima, mjesecima i godinama, dok to što si ti jedno jutro malo “ukis'o”, nije depresija – prije će biti posljedica pada serotonina, nakon što si se uagdio slatkišima prethodne večeri 😀

  • Upravu si potpuno, znam ja da to nije depresija. Ja bih prije rekao da mi koristimo taj izraz koji nekako kad kazemo svi razumiju u cemu je stvar. Ako kazemo naleti kratka depresija onda i ne razmisljamo o pravoj bolesti nego o osjecaju koji nas je pogodio i koji kratko opisemo na ovaj nacin bez obzira sto nije potpuno ispravan

  • TISUCUUU EURIIICAAAA !!!! 😲😲😲😲😲 Woooowww … I bil ti to meni fakat dala Silencijo ? Al ono zauprave (kad bih ja to htio da uzmem) ? Ono da ostanes kratka miljicu eurososa ? Bil ono fakat rekla nepoznati Nekontalo izvolton money bez povratka ?

Comments are closed.