Meni neces

Ja hocu da kazem jasno: poslije svog jada koji je dozivio moj narod, ne mozete i dalje pricati sta hocete, izmisljati stvari, lagati i vrijedzati itd a da ja tek tako prelazim preko onoga sto kazete, ili da vam šutim, ili da vam aminujem ko vecina ili da vam jos i nadodajem kako je eto sve to isto. Ako nista ja cu da vam odgovorim, i da vam odgovaram i odgovaram.

Naletih na jedan zanimljiv video, srpske ratne pjesme. Ove neke pjesme su stvarane cak i godinama poslije rata. Mislim da Bosnjaci trebaju da budu svjesni ovoga i da znaju sta se to pjeva kod tih “miroljubivih” naroda. Cak ima i onaj nekada veoma poznati Bora Čorba kako pjeva o Muji i Aliji isl , negdje pred kraj donjeg videa. Meni licno dobro dodje da ovako nesto vidim i cujem, samo me nekako napali da im vracam ako nista bar ovako odgovaranjem

Eto toliko za sad. Evo dole videa

Comment (1)

  1. Slažem se, uvijek na oprezu. Neka djece u uniformama beretki, trebamo čuvati i njegovati to pamćenje. Nisu ljudi živote davali i krvarili za ovu državu da bi se mi i samo mi Bošnjaci naivno trudili da su sve tri strane zadovoljne, dok drugi pozivaju na otcjepljenja i pripojenja. Nikad više glave na klade, nikad više logori i masovne grobnice.

Comments are closed.