Feminimiziranje i Belegijanci

Jeste li upoznali ikada nekoga ko je iz Belgije ? Kazu da je to vrlo podijeljena zemlja. Kaze gore je kod njih nego kod nas. Pricaju razlicitim jezicima. Pa ipak ta zemlja je vrlo uspjesna… Jeste li upoznali nekoga iz Švicarske. I to je podijeljena zemlja. Znam da tamo kantoni govore jezike koji su toliko razliciti da se stanovnici uopste ne razumiju: francuski, njemacki, italijanski i švicarski. I opet su napravili jednu od najrazvijenihih zemaja svijeta. Pojam visoke kvalitete zivota. Mislim da imaju 7 predsjednika ili tako nesto.

Danas sam upoznao jednog Portugalca. Fin covo, kulturan, normalno i lijepo smo pricali. Setali, isli da jedemo, pricali o raznim temama.

Jedan kratki video za femnistkinje. Gledao sam i drugi koji je jako dobro objasnio stvari za malo vremena, ali ne mogu da ga nadjem

Comments (10)

 1. Moderni feminizam mogu samo priuste bogate zemlje, skandinavija, zapadna europa, amerika. Sama ideologija feminizma kao i neo liberalizma je jako plemenita u teoriji ali u stvarnosti je sasvim nesto drugo. Razlog sto feministkinje negiraju ili zaborvljaju biologiju,opcu socijologiju i mass pishologiju drustva a to je da ljudska priroda je takmicarska i tribalisticka, tako da jednakost nece nikad postojat. Zene su svugdje u svijet postigle prava na glasanje i rad i tako da nema potrebe vise za feminizmom, 3 i 4 val u skamdinaviji je mentalna bolest medju zenama ili zasnovan pokret na laznom profitiranju, kroz razne politicke kampanje i feministicke organizacije. I sto stoji u video vecina zena ne zeli u vojsku.

  • To ti je sve kad se nesto zeli da na silu ostvari a jednostavno nije tako prirodno. Kao kad bih ja sad htio da igram kosarku protiv Shake o Neala. On je prirodno 215 a ja 170 visine i sad ja kao pricam bitno je da ja trcim i da se trudim. Ma nije tako koliko go da se ja trudio, i to je realnost koju pametan covjek treba da uzme u obzir bez obzira svidja li se to meni ili ne, bez obzira sto to meni ne ide u prilog ali bih samo sebe lagao da to ne prihvatam. Npr taj tip po defoultu ima prednosti igranja kosarke bez obzira da li ja imao neke druge prednosti.

 2. Ne postoji švicarski jezik. To bi bio retoromanski.
  I nemaju sedam predsjednika, nego se savezni ministri rotiraju na tom položaju u mandatu koji je oročen na godinu dana.

  • Da upravu si Vasi za jezik. Kolko znam taj jezik je jedinstven i ne govori se osim u Švicarskoj zato sam i reko Švicarski jezik jer nisam zapamtio tacno kako se zove.
   A “7-morica mladih” 😀 su kolko ja kontam ustvari kao jednaki iako postoji izabrani predsjedavajuci koji je valjda tu samo ono da stvari organizuje a vrijednost glasa im je ista. To je kao federalno vijece izabranih 7 ljudi od strane dva parlamenta ili tako nesto. Uglavnom htio sam reci da postoje 4 veoma razlicita jezika i da bi se razumjeli treba im predvodilac, a opet su u stanju da se dogovore i da naprave drzavu koja je vrlo funkcionalna. Kod nas bez obzira na politicke probleme, ova 3 clana se i razumiju, mislim da su i druge razlike manje nego tamo i sigurno se mogu bolje dogovarati za ove svakodnevne potrebe gradzana bez obzira na politicke probleme. Al eto, kod nas i to sto nije politicko ide jako spooro.

 3. Kad kažeš “kažu”, tko točno kaže…

  A ne može vala bit gore nego kod nas. Mi smo u ne tko dalekoj povijetsi imali rat jedni između drugih, a oni nisu

 4. Ma to sam negdje cuo, sad ne mogu se sjetit gdje. Pa imali su i oni ratove, ne samo Svica, nego npr Njemacka i Francuska i Britanija itd pa ipak su danas dobre relacije

Comments are closed.