D dej of đađment

Nesto u zadnje vrijeme ne mogu da hodam, noge me bas uzasno zabole kad hodam. Ne znam vala od cega je ovo, evo ganjo nalaze pa nisu bas toliko ni losi, uglavnom mala neka povecanja. Al sto ne mogu uzbrdo ma to je uzas. Ono malo brdo, i nakon 20 metara hoce noge da puknu….

Zanimljivo je kako youtube zna da me nesta muci ! Pa mi izbacio video: 3 mjeseca zivota – rak mokracnog mjehura. I vidim covjeka koji objavljuje uzasnu vijest nakon godina emitovanja videa svojoj grupi pratilaca na youtube.

Predhodni video ovog covjeka je star samo dvije sedmice i bez ikakvih najava da je bolestan ga je snimio. A i predhodni videi godinama unazad, ni jedan mu ne govori da je bolestan. I odjednom ovako nesto. Vidim da je covjeku bas tesko, stvarno mi je zao.

Pa onda kao sto to ide, odmah me to prebacilo na slicne videe. I mnogo slicnih sudbina ima zabiljezenih na youtube. Evo npr ova dole zena, imala je 33 godine, dvoje male djece (1 i 3 godine), nikada pusila nije, ne pije alkohol, pazi na ishranu i vegan je, i iznenada su joj nasli rak. Dvije godine od dijagnoze raka je na youtube je biljezila svoj zivot i borbu sa blosecu i nazalost umrla prije 2-3 mjeseca.

Evo ja sebe postavljam u tu situaciju, sta bih ja da saznam ove sedmice (ocekujem nalaze) ovakvu vijest. Ja kad bih shvatio da uskoro umirem, ja mislim da bih ja to prihvatio bez panike, iako bi vjerovatno povremeno bilo i panike i straha na kratko. Ne znam da li bih ikome govorio jer bih zelio zadnje mjesece da me ne uznemiravaju. Ja inace volim zivot, mnogo toga je sto volim iako postoje dosta stvari u mom zivotu koje su mi bile veoma bolne, ima ne malo stvari koje mi fale i koje sam zelio da uradim ali nisam, ali i pored toga volim zivot i da ne nabrajam sve sto volim u zivotu.

Imatel vi sta da kazete ?

Comments (4)

  1. Najbolje je kao Lemmy oz Motorheada. Danas svirka, sutra malo loš bio, za dva dana otišao kod doktora (prvi put u 50 godina), za dvije sedmice od pregleda, kada su mu saopštili da mu se kamcer raširio po organizmu, čovjek umro. U 70. godini.
    Neznanje je blagoslovljeno. Slobodan živiš dok živiš i to je to.
    I onako za kancer znaju samo sjeći, spaljivati i hemijom i zračenjem uništavati organizam. Valjda je mnogo veći profit od ulaganja u istraživanje za nešto što bi zaista bilo djelotvoran lijek.

  2. Baš noge noge, te bole. Mišići, kosti, tetive? Da nije reuma ili reumatski artritis.
    Ja nikako ne mogu gledat youtube videe, nemam koncentracije, a i ništa me od tog ne zanima, tako da…

    • Bole noge ispod koljena sve redom, a ponekada i noge iznad, misici. Ne bole me dok ne hodam. Nije ni magnezijum, ni ovo ni ono, moguce je da su ledja problem, evo snimam pa vidjet cu…

Comments are closed.