U ova doba ja laprdam

Vidim ovih dana tip postova koji se pise haman pa redovito je istog tipa: Ja odoh, ono alahimanet, mozda cu doc ponovo a mozda necu. A vi sad placite za mnom. I takvih postova je za ova dva dana napisano bar 6 od ukupno napisanih 8 postova 😀 Mene to nasekira, ne volim da iko od vas ide, ta cu…

Meni je ova zajednica sustinski pravo dobra, ustvari ovaj tip komunikacije medju nama. Ne mogu rec da mi bas svako ponasanje insana odgovara, ovi objektivni su nadam se skotnali koliko sam imao nezasluzenih uznemiravanja. Al i ne mora sve biti idealno. Ima sta ima, do tebe je da od toga sto ima napravis najbolje. Ono ako si malo mastovit mozes ovdje imati finu relaciju, a ima i nesta osoba.

Nova godina ide, nije mi drago . Prosle godine sam pozvao na tradiciju proglasenja najboljeg posta. Vidim neki su nesto i napisali, to je fino. Prosle godine je daleko najbolji post bio od Vasi: O balerinama. Ja nazalost ove godine ne mogu izabrati ni jedan, nista me impresioniralo nije toliko da sam zapamtio. .. Ko da je juce bilo, tako brzo smo postali godinu stariji…

Sta ce biti u novoj godini ? Ne znam, meni su planovi koje raja pravi zanimljivi, ali ja ih ne pravim jer sam skonto da ne mogu da ih slijedim jednostavno zivot te usmjerava a ne planovi. Ja samo guram naprijed pa nek bude sta bude.

Za razliku od ovih sto odlaze (a ja se nadam da ne odlaze) ja mislim da ja ne odlazim 😀

Comments (8)

 1. Dosta sam ti se ispisao u vidu komentara ali ti nikad nisam rekao moju tajnu koju nisam nikad nigdje spomenuo jer sam se plasio da grijesim.Sad ne strahujem od tog grijeha jer tajnu shvacam kao duhovni magisterij koji nikog ne obavezuje da povjeruje a ni da covjeka ponizi.

  Dakle ,ova zena sa iznimnim svijetom imaginacije,vizije ,krhkih stjenki suda u kojem su nebrojeni a velicanstveni stihovi ,zena sa enormnim svijetom bajki iz Sume Striborove,Zena kao bosanska Brvnara sa svojim tisuc -godisnjim namjestajem kojim ugoscuje musafire,…da ne nabrajam vise …ova zena je blogerka VOLATUS a personifikacija je blogerke Selina Kyle

  Ne,nije mi to ona rekla.NIKAD mi to nije rekla iako je dugo bila kod mene na fb-uku kao dragi prijatelj.

  Ta zena ispod nika Selina Kyle je na blogu pisala grde stvari o meni koje se NIKAD se mogu prepoznati kao miris jedne te iste ruze .,sweet mademoiselle,u niku blogerke ,poetkinje,volatus.
  Dugo bi trebalo pisati o mojoj misli i osjecajima covjeka citajuci stihove zene u kocijama ljubavi spram zene koja te iste kocije ljubavi cuti kao svoje prokletstvo.
  Ako nisam upravu neka ostane kao teza koja vise nema potrebu argumentirati ali…zgrijesio sam dusi jer sam joj obecao da se na bogger.ba necu ovako ocitavati.

  Bilo kako bilo a ti vidi sta ces sa ovim mojim dojmom o velicanstvenoj volatus 🥲

  29. rujna 2021. ·

  Natapa ta moc izvora…Bog jeblagoslovio(h.d)

  Zbilja
  zar ovo mislim samo,dok zora me mije
  ko majčinska topla ruka,
  da priviđenje ti si
  palo u moje oko
  vazda sneno,
  koje dosađuje daljinama
  i zaspalim sjenama iz prošlosti,
  u kojima se ogleda,
  u kojima se i suza kupa……………….(…) volatus)

  Ostvarenje …za ogled velicajnosti dojma koji moze biti misao tek kada ga zabiljezimo svojim imetkom impresije.(h.d)

 2. Napisao sam gornji komentar jer znam da si imao neki nesporazum sa Selinom.
  Ni slucajno moj komentar ne shvataj da je istina
  Komentar razumijevaj onako: Covjek zeli lijepo vidjeti u svakom bicu izvan sebe jer to covjeka cini sretnim.Kako sam bio radostan sa onimsto pronasa volatus tako sam skladao volatus u Selini.ok.
  Tako je i sa mojim ispisom u gornjem komentaru.
  Molim da se ovako razumijem.Hvala
  p.s.napisao sam da cu do kraja ove godine ovdje tipkati.ok.

 3. Jel ti hoces meni da kazes da je Volatus ustvari Selina ? Tj. da je to jedna te ista osoba ? Tj. jedna je osoba a pise dva bloga ? Pravo da ti kazem nesto mi to djeluje veoma malo vjerovatno. Mens cini ni nalik jedna na drugu a kamo da je to jedna te ista osoba.

 4. Htio sam reci da je tako kao sto si napisao: ” Pravo da ti kazem nesto mi to djeluje veoma malo vjerovatno. Mens cini ni nalik jedna na drugu a kamo da je to jedna te ista osoba.”

 5. Jooooojjjj druze Okno, ja sad neznam jesam li poso il doso. Tacno da covjek izludi s tobom. Sta si htio reci ? Da jeste il da nije ? Malo prije kazes jeste, sad nije ??? I na kraju si reko nesto niti jeste niti nije . Dakle reko si sve varijante: prvo da jeste, onda da nije i na kraju vise ne znam sta si reko il jeste il nije !!!

Comments are closed.