Nadam se vasem razumijevanju

Dje onaj Tramvaj ? Da se nije ozenio ? Godinama mu se blogerice udvarale, pisali postove, komentarisale, zvale ga sebi, trudile se a on otiso tamo nakoj drugoj ? Pa kako to tako ?

****
Da se zahvalim blogerici i da napravim sazetak njenog bitnog komentara kod mene u proslom postu. Evo dole prosao sam tekst od vrha do nadnu i SVE sto mi je osoba zamjerila i napisala da mi ne valja stavio pod crtice. Hvala joj, cijenim da mi neko ukaze na stvari koje trebam popraviti kod sebe. Mislim da je ovo sto je Selina napisala bolje nego imati osobu koja nikada nema nikakav komentar, a pogotovo osobu koja nikada ne ostavlja “neugodan” komentar za bilo sta u zivotu. To su one osobe koje cuvaju svoje dupe i ne izlažu ga bilo kakvom riziku da makar kaze ili nedo Bog uradi nesto za drugog. Selina je pokusala da uradi nesto za mene (ne ulazim u to da li je to dobronamjerno ili nije) i hvala joj. Ovo dole odprilike je sadrzaj u nekoliko crtica zamjerki upucenih meni:

  • ne davati komplimente zenama
  • 4 zene za neciji brak ne spominjati niposto
  • covjek mojih godina ne smije komentarisati djevojkama u dvadesetim
  • moja izvinjenja su povrsna
  • nema laskanja, dodvoravanja, ulizivanja bilo kome

    I receno mi je kad ovo gore primjenim onda sam za pet !

    Ima jos jedan dodatak nakon toga:
  • trebam otici psihologu, i to za samo 20 km

Mislim da nisam nista preskocio, jer isao sam redom, iscitavao i biljezio kratke crtice. Hvala Selini jos jednom, ja bih naravno sve ovo mogao izanalizirati, u detalje objasniti, i iskren da budem pokazati kako je njena prica puna kontradiktornosti, ali eto necu.

Ako neko od vas ima jos sta doda, sasvim je ok da to napisete na ovu listu.