Ma kad vise ??

Ima neka cokolada Teravita, jeftina i djeluje mi bas kvalitetna s obzirom na cijenu. Kupio ja u onom Mega Diskont u na Otoci neku od 235 gr. Ima ljesnike, jogurt i karamelu kao filovanje i kostala me samo 2,45 km. Ne kontam sto je tako jeftino. Ono neke Dorine, Milke i da ne nabrajam bi kostle duplo vise ili tako nesto po jedinici tezine. Da nisu kakve otrove stavljali il nesta pa zato nije skupo….

***
Danas … na skeli, na visini 7 metara, stojim na jednoj nozi jer drugom moram udarati po željeznoj cijevi da izadje iz lezista. Ona noga na kojoj stojim je na prilicno uskoj daski od 20-tak cm. I daska i skela se sva trese i ljulja. Drzim rukama da to izvucem, nogom udaram kako bi se odglavilo, a ako se izvuce moram paziti da me ne trzne jer malo mi fali da na tako uzanoj stazi mi noga ne proleti dole negdje. Nakon toga pooooolaaaako – ko baja, pokusavam da premjestim željeznu cijev. Sav se preznojim dok sam jednu cijev izvadim iz lezista, a ima ih hejbet. Da se bar imam za sta drzati, da imam kakvu ogradu okolo pa haj… Sta sve covjek moze radi ! Mislim da ovo niko od raje koja naruci posao da mu se uradi ne shvata koliko su radnici u opasnosti kad odu gore raditi ovo.

***
Citam post od SepenWolfove, i nesto kontam mozda sam i ja takav, ne znam, more bit svasta, mozda nisam ni svjestan da sam ja isti takav. Nadam se da nisam. Eto recite vi jesam li ? Ako jesam zao mi je.

***
Prekuce vidjeh onu nasu gradonacelnicu. Bas mi se nesta svidjela, bas mi je simpaticna nekako 🙂 Mislim ne ono fizicki da da primjetim jel zgodna ili lijepa ili tako nesto, ne u tom smislu, nego ono onako kao jedno kulturno i fino i iskreno stvorenje i tako. Nisam ja vidio takvih inasana na ovim nasim podrucjima juge, pogotovo neku zensku politicarku da je kao ova nasa. Et, bas mi je nesta draga.

Comments (3)

  1. Sumnjam da si ti stao i opsjedao jednu jedinu osobu i to godinama! Nadam se da nisi, tako da ne možeš biti takav niti imaš neke velike ispade bijesa gdje bi nekoga ponižavao i nazivao pogrdnim imenima.

    Šta je ovo NKTB, imam osjećaj da samo ja i ti nešto pišemo i komentiramo po ovom blogu. :O

    • Ma kontam da nisam ovdje sta pogrijesio. Ove neke zenske su mi mozda sta i zamjerile, nebih da sta uradim da ih nasekiram, imaju oni svoji problema. Ja generalno volim dobro uraditi covjeku, ne volim lose uraditi nikome ali nije nemoguce da pogrijesim pa kome sta i uradim lose.
      A ovo za pisanje, to si upravu. Nece narod da se druzi. Samo ja i ti, ovo ostalo sve nadrndano, niko nikoga ne voli…

Comments are closed.