Ne vjeruj zeni koja ti ne komentarise post !

“Mi nismo tjelesna bica koja imaju duhovno iskustvo, mi smo duhovna bica koja imaju tjelesno iskustvo” – svidjelo mi se, od poznatog glumca Rainna Wilsona. Ko ne zna tip je poznati Dwight iz (meni) najbolje komicne serije ikada – The Office. Taj glumac mi je uvijek odavao utisak da je i u stvarnom zivotu komicar, da je veseo, da je “nepoderiv”, al izgleda situacija je bas suprotna. Kad prica svoj zivot ovako u nekom podkastu, vidim da mu je zviot bio tezak, depresivan, anksiozan, cesto razmisljao o samoubistvu, ali se izvadio. Ko zeli da pogleda, da cuje price o njegovoj depresiji, ima neki podkast od prije 3 mjeseca na youtbe, bas je zanimljiv. Izmedju ostalog kaze da niko ne odustaje, da sebi covjek moze sam mnogo pomoci, pa cak i ako ne rijesi sve svoje probleme ipak moze napraviti bolji ili cak mnogo bolji zivot.

**
Malo prije gledam jednu majcu kratkih rukava i slucajno se sjetih jednog davnog dogadzaja, ima tome 10 i vise godina. Evo o cemu je rijec: nekada davno isao sam da doniram krv. I tehnicar koji je zavrsavao doniranje je slucajno nekakvim specijalnim makazama, dok je rezao zavoje i sl je zakacio i dio rukava te moje majce kratih rukava. Majca je tad bila nova, svidjela mi se, nekako mi bilo krivo sto mi je unistio majcu, znam da nije bilo namjerno i ja mu nisam to ni spomenuo. I sad pogledam i fakat vidim taj kratki rez rukava na tom mjestu 😀 hehehe, nevjerovatno da sam se toga sjetio i da je maica potrajala do danas Bar mogu u njoj spavati. Jel vama odjeca traje dugo ?

***

Jennifer Lawrence, glumica koju sam prvi put vidio u odlicnom filmu ” The passangers”. Bas mi je nekako lijepa, zgodna. Neki dan gledam jedan njen drugi film, (zaboravih naziv) i ona u jednoj sceni od nekoliko sekundi ko od majke rodjena, ni carapa na sebi, sve se vidi, a ako se pitate da znate da se ne brije dole 😀 Al najneobicnije mi je da joj nije bilo neprijatno da snimi tu scenu sa onoliko dlaka 😀 hehehe … Kad smo kod te golotinje da postavim pitanje pa ako neko hoce neka prokomentarise: ovi sto zive vani, a naravno i za ove nase domaci, vazda se pricalo da se tamo raja na zapadu mnogo vise seksa nego ovdje kod nas i da mnogo lakse ulaze u te kratke “eksperimente”, “za jednu noc”, izlete ispunjavanja ove vazne covjekove potrebe. Ja zivim u jednoj prilicno staromodnoj sredini, tj. stari grad u Sarajevu. Moji prijatelji ovdje su najcesce vjernici pa imam osjecaj da je to u mom poznanstvu ovdje prilicno tabu. Mislim da genracije Z, milenijumci, kao i raja iz haustora to mnogo relaksanije otvara ko temu. Jel ima neko mozda da kaze nesto po tom pitanju ?

Comments (4)

  1. Ja imam da kažem nešto na tu temu što se ona snimala s toliko dlaka. Ti kao da ne znaš da sve što se događa na filmu nije po njenoj volji, nego po volji režisera, producenta pa i te tu dlake. Da je htio da snima brz njih, ona bi bila bez njih.
    Al eto, na filmovima dlake često služe da prekriju onu stvar kod žena ,a ne mora značit da se ona dolje ne brije u privatnom životu.

    Imam neke odjeće koja mi traje 10-15godina, ali je obično samo za nosanje “oko kuće”. Čini mi se da ovo novo što kupim ne može izdržat ni 5 godina

Comments are closed.