Zloupotreba nane

Jedan zlocest prank prema vlastitoj, onoj finoj staroj nani. Ono kad mangupcic prica s nanom na telefon, pa ona kaze da slabo cuje na telefon. Pa joj onda mangupcic kaze da stavi telefon malo u vodu da se procisti kako bi bolje cula. I jadna nana to uradi i unisti telefon. A onda mali mangup dobije batine od babe.

****
Tako radeci neki novi posao udjes u neku novu grupu ljudi. I potraje podugo da se u toj novoj grupi osjecas strancem, nepozvan u bilo koju pricu, cak te drze na distanci. A onda kako prolazi vrijeme sve si bolji s ljudima, nakon nekog vremena cak postanes frend sa njima, a neki te cak i zasimpatisu. Za sve treba vremena

****
Krenulo me je ono malo bolje u zadnje vrijeme. Evo nadjoh neki projekt malko duzi i zadovoljan sam sa njim. Moglo bi se sta i zaraditi, mozda pola njemacke plate a mislim da mi treba manje od mjesec, cak mozda i po mjesca ! Jos jedan povremeni kratki novi poslic mi donese zadovoljavajucu zaradu za jedan dan, i dobar mi je, nove stvari probavam, ali to je samo povremeno. Da ne baksuziram, nadam se da ce na dobro izaci.

****
Gledam neku noc na TV-u duel dva kanidata za izbor novog nacelnika opstine Stari Grad u Sarajevu jer je prosli skinut sa vlasti nakon dugo godina. Ovaj iz SDA mi djeluje pristojniji, vidi se da je pametan covjek, a ovaj SDP-ov mi je malo nekako pun sebe, jeste mladji i fino izgleda, al nalazi neke mane protivkandidatu, neke mane koje se nas ne ticu. Inace ne volim politicare koji pokusavaju doci na vlast tako sto ce govoriti lose o oponentu, umjesto da govore o svojim planovima, ukazuju na greske i probleme koji se ticu naroda. Drago mi je dace se desiti malo osvjezenja u vlasti, da se malo da šansa drugom covjeku. Nije da ja to pratim i da se ja bavim politikom, al kad skontam da bi sposoban covjek mogao napraviti neke dobre stvari za narod onda cu da evo dam svoj glas. Ako izadjem na te izbore ja cu glasati za ovog SDA kandidata.