Primjer kako kod mene ide u zivotu

Danas u prodavnici Peni… Stanem iza 2 osobe u red za jednu kasu. Nije to neki veliki red, al ja vidim kasu pored mene da je poptpuno prazna. Haj reko tamam cu ja odmah prvi na nju, da me sto manje ceka brat da obavim placanje. I dok sam ja obisao oko onog standa sa cokoladicama i sl koji se nalazi izmedju dvije kase, prije mene nekako uleti neka zena. E joj reko vazda vako neko uleti. Al dobro reko nema veze, samo je jedna zena. Al ona je sa onim velikim kolicima punim nakih stvari, nake kutije i sl. prepuna velika kolica. I sad ispred mene je samo ona, a na onoj kasi gdje sam bio sad se natakarilo jos par osoba koje imaju manje. Ma vala necu sad da se vracam nazad pa cu ovu zenu cekat kolko god treba a nece valjda ovo uzet previse vremena. I dok je tu zenu ispred mene kasijerka obradila vamo su svi u onom mom prvom redu zavrsili. Al necu vala da se vracam sad tamo, ko kakva budala da kruzim okolo po kasama a opet neko ce uletiti. I sad nakon sto joj je trebalo hejbet vremena da provuce sve to kroz kasu, onaj posljednji artikal nije imao na sebi onu naljepnicu koju ona provuce kroz onaj bar citac. Te ona kasijerka sad mora ode do negdje gore vrtlarstva da nadje labelu za taj proizvod. I cekaj opet. Onaj red u kojem sam bio davno zavrsen, nova raja dolazi li dolazi i zavrsava. Ma necu sad da idem tamo, prvi sam sad na redu samo da ona mala dodje. Dodje ona nakon par minuta i zavrsi s ovom zenom koja je uletila ispred mene. I dolazim ja na red i posto sam imao neki povrat, kaze ona: zao mi je, ne mogu vam ja to na ovoj kasi obraditi, morate ici na ovu drugu kasu. A joooooj. Pa ja da bi ustedio po minute vremena na kasi sam otisao na tu kasu i desilo se sve ovo gore, i sad me ona vraca na drugu kasu. I sta cu, vratim se na drugu kasu i sad je novi red i naravno poveliki 😀 hehe. e tako je meni mens cini vazda.

Al zato sam sreo finog cuku ispred Penija. Predivan, gazda ga zavezao za klupu pa ga cuko ceka Tako miran i pitom da je to nevjerovatno. I kako sam ja stao on dodje do mene i izmedju nogu mi stade 😀 kak je divan. Al mali neki, kratkih nogica. Malo ga milkio. Vidim da mu dlaka mnogo opada, to mi se ne svidja ali je bas divan.

Comments (12)

 1. Stvar je u stavu. Sav si u umu i kalkulacijama. Izađi malo iz kalkulatora i pocet ce ti se desavati iste stvari ali ces ih skroz drugačije percipirati.
  Shvatit ces da si mnogo puta bio slijep pored očiju.
  Postani svjestan.
  Probudi se.

 2. I meni se dopada komentar od *lovica.Pokrece nepokretno a zauzdava hiperaktivno u pokretu ;)))
  Da sam imao taj vid cuvara mojih emocija nanovo bi mi psiha ludovala greskama sve misleci da ne grijesim. dok predodredjenost mahnito siba zemaljski puls slican ovom sto Nktb ovdje unosi.
  Volio bi cuti sta bi *lovica mislima osjecaja rekla na sudbinu:
  -Imao sam tri puta da izaberem da bi dosao na sastanak sa djevojkom koja me radostila sto postoji.UNa odabranom putu sam dozivo neveliki saobracajni udes i tako nisam ispostovao sastanak.Nikad vise nije bilo prilike za sastanak jer sam prije dva puta,bas dva puta,iznevjerio povjerenje za sastankom.
  -Sta je ovdje bio razlog?Predodredjenost kojoj covjek robuje ili sloboda izbora koju psiha namece.

  • Postovani druze, ja te ne razumijem djaba ti. Ja ti dadoh izazov pa da pises na nama razumljivom jeziku ? Nije zar da je to toliko tesko ? 😀

   • Cuj to…ne razumijes!
    Hajde da pokusamo ovako:

    Setam ti ja tako sabahom i gledam
    nije da sam corav zato i gledam
    gledim ti ja a u gledanju ocekovanje…
    gdje si sunce sreca te donijela
    ja se vec i nahodao a ti skriven i zmurka te ponijela
    haj ne zajebaji sunce zlatno
    trebao si se vec pokazat jer tako otkucava ure klatno
    Evo vec i ptice cvrkucu
    sta li hoce ako tebi ne klikcu …sunce zarko
    daj se pomoli
    jebe mi se za noc i njene boli
    eno vec i pekara radi
    i pri njoj dugacak red ljudi
    hoce i zivoder da kroz cekanje crijeva zasladi.
    I smecari su tako,i jos kako bome, vrijedni
    izadji sunce zarko…i reci im da oni nisu bijedni …ako su vec vrijedni…
    Evo i svijet se hotimice budi a Ti…Ti him 🙂 …ti him sunce zarko svojim zmirkanjem ne sudi
    i ne varaj vec se probudi…sunce istoka
    i da sijas ko Muse Kesedjije jal Marka Kraljevica na prsima govnarske boje TOKA
    Eto tako…nije da je POEM pisan da me ne razumije svako
    Duboki naklon stovaocima profinjene jednostavnosti u gore istintanom (h.d)

    • A joooooojjjj, pa koja je razlika ? Isto ti je vrat ili šija. Zar je toliko tesko malo nekog osvjezenja ? Probaj druze, doduse mozda i nije lahko

 3. Samo ti tako. Trebas se nauciti laktati u redovima sa ljudima. Slusaj mene. Sta si to kupovo?🤡😁

  • A nesto to nekako nije dio mene da se laktam. Nisam to nikada znao, nekako mi to ne ide, ne volim to laktanje i to skakanje ispred, i borbu za mjesto i ovo i ono. Djaba mozda sam takav. Ja kad vidim da neko ide da me prestigne ja mu ponudim ispred mene

 4. Sljedeći put probaš da ostaneš tamo gdje te je tok kretanja vodio na prvu, pa ostaviš vremenu da vidiš gdje će te to odvesti.

  Iako, ko zna, možda si u ovoj opisanoj zapetljanciji bio isuviše fokusiran na cilj da što prije završiš i na analizu zašto se to ne ostvaruje, a promašio da detektuješ okolinske i pozadinske elemente – npr., susret ili priliku za početak poznanstva, za što je, izgleda, bilo dovoljno vremena😊

  Prava je mala umjetnost vidjeti kada se fokus-cilj ne treba ispuštati iz vida, a kada se gokus-cilj treba zablurati da postanu vidljivi okolinski elementi.

Comments are closed.