Nesta se desva. Mislim da cu u SDA

Eno sklopili naku koaliciju HDZ, SNSD i 8-morka. Kolko sam skonto nema moje voljene SDA, udruzili se dusmani da mi Bakira iskljuce iz vlasti. Da budem iskren, nisam ja nikada bio clan te partije, cak su mi bili malo odbojni zbog nesposobnosti i korupcije. Medjutim kako su ih napustili ovi losi momci kao sto je Konakovic i slicni, i posto je kao nova mlada snaga dosao veoma inteligentan mladic Zahiragic Haris, posten i veoma spoosoban mladi momak, i plus kako vidim Srbi nedaju svoje i gotovo svi glasaju za Dodika, Hrvati ne daju svoje i gotovo svi glasajju za HDZ, pa kontam onda sto da mi Bosnjaci vazda popustamo u nekakve multinacionalne stranke pa cu ja prvi da postanem simpatizer SDA. Pogotovo Bakira, Zahiragica, Ramica i tako. Mens cini jedino oni se bore za Bosnu i Bosnjake. Npr slusam malo prije kako je Nermin Niksic, a on je iz SDP-a i on se sad sa Čovicem i Dodikom spanđo, pa je dok su ih novinari intervjuisali u momentu rekao : “Tipicno nestrpljivo za Federalnu televiziju” a malo prije toga je Dodik slicno nesta rekao za istu tu FTV. Odmah mi se zgadio Nikšić. To me je ponukalo da pocnem da simpatisem SDA a ne SDP ili neku drugu stranku. Doduse nisam glasao za SDA, ni za Bakira sad kad su bili ovi izvbori al dobro drugi put cu.

Zato pozivam i vas ovdje, Tramvaja i Silenciju pogotovo da udje sa mnom u stranku SDA, ako ne člasnki ono makar srcem svojim. Mislim da je to stranka buducnosti, pravde, istine, pomirenja, ekonomskog napredka, europskih i tradicionalnih vrijednosti i borbe za prava svih ljudi da budu ravnopravni.

Ko ce da mi se od vas pridruzi ?

Comments (4)

  1. Eh… Bilo bi dobro da se može formirat vlast od isključivo građanskih stranaka. Al ne može, onda moraš s nekim u brak iz interesa. Do sad je taj partner u koaliciji sa građanskim opcijama često bila SDA, sad su izvisili, jebiga. 🤷

Comments are closed.