December ? Oh nooo


“Ne postajete empaticni i ljubazni iz neke udobne pozicije u zivotu. Nego ljubazni postajete kad osjetite kako zivot moze biti neugodan”


Kad vidim da je vec dosao decembar meni nije drago. Nije da imam bilo sta protiv decembra, naprotiv. Al skontam to znaci da je kraj godine, a to znaci da dolazi pocetak nove godine, a to znaci da sam stariji jos jednu godinu 🙁 E jedino to ne volim, ostalo je ok. Inace volim sve mjesece i sva godisnja doba i sva vremena samo nije mi drago kad zbog snjega i leda ulice postanu zablokirane. Do sad jos nema prave zime u Sarajevu bez obzira sto jeste zahladnilo.


Juce vidjeh jednu finu nanu iz mahala ovih nasih. I vazda ona meni isprica da se zenim. Mudrije mi kaze nego svi ovi prof. dr. i sl. a mislim da ima samo osnovnu skolu. I veli na kraju de da ti dam ovih cokoladica. Ma nemoj nano bona. Ma cekaj, te mi donese kesicu onih cokoladica. A joj nase fine nane. Imam jos bar jednu takvo finu nanu, ono posebno mudru i iskrenu. Kad god sa njima pricam covjek bude pametniji bar malo. Ima i drugih nana al te dvije su mi najbolje.

Nesto ne mogu da mislim, a haj reko da sta napisem.

Comments (5)

  1. Decembar je općenito depresivan, zimski mjesec, kraj godine, najkraći dan itd itd, a januar možda još i depresivniji…

    Šta ti ispriča da se ženiš?

  2. Decembar je ono kad dodžeš kući i upališ diva tv i gledas one bozicno novogodisnje filmove. Ona kao ode u mali grad i zaljubi se i pukne ljubav

Comments are closed.