Gluperda od predsjednika

Slusam Milanovica kako olako daje izjave, prica, govori sta hoce o genocidu u Srebrenici. Dakle uzima tako veliki cin ubistva 8 372 covjeka za samo nekoliko dana, i ono misli on se nesto u tome pita, on moze sa tudjim zrtvama da poroca kako on hoce. Respekt zaboraviti, bitno je samo da on prica.

Sad je njegova prica kao treba da se smislja nova rijec za ostale genocide, a za genocid u Srebrenici da bude genocid. Eto koja je to budaletina. Covjek predsjednik drzave da se ponasa ko kakav ulicar, ko nepismeni primitivac. Veli da Srbima ne treba praviti kompleks od toga. Dakle eto njegovo divno milosrdze ako kaze i da je genocid al nek Bosnjaci ne pricaju o tome da nebi pocinioce sta uvrijedio.

Prosto covjek ne moze da vjeruje da je on nekada bio liberal, da mu je i Željko valjao, o Srebrenickom genocidu ni bogde ruzno nije govorio. A onda za koju godinu sve izadje na povrsinu. Sad on vec je sebi toliko slobode dao, a sto kazu u nas u Bosni “obraza nema” pa misli moze sve da on prica sta hoce. Sad djeluje ko da je poceo droge uzimati pa se raja zeza nek promjeni dilera.

Zasto on to sve radi ? Bosnjaci nikada nisu negirali pravo na slobodu Hrvatske. Naprotiv, nas narod uglavnom i ne zna da je oko 7 posto zrtava za slobodu Hrvatske (neki kazu cak i 13 % valjda zavisi na koji nacin se racuna) su bili Bosnjaci, iako je po popisu od prije rata tamo je zivjelo manje od 1 % Muslimana. Dakle proporcionalno svojoj brojnosti poginulo ih je vise nego i Hrvata a to znaci da kad bi proporcionalno poginuo broj Hrvata da bi zrtava bilo mnogo vise. Ove zene Srebrenice su isle i davale pocast stradalim Vukovara. Prakticno nikada u istoriji Bosnjaci nisu pravili problem Hrvatskoj (ni drugim zemljama ali eto sad govorimo o Hrvatskoj) A slusao sam ga kad govori da se Hrvatska Dalmacija mora paziti od Muslimana ako Hrvati ne budu u Hercegovini. Odakle njemu takve budalastine ?

Covjek kao da je otisao na kurs kod Milorada Dodika. Dok su Bosnjaci davali svoje zivote i zdravlje za Hrvatsku valjali su. Evo cim se javio neki problem oko izbora clana predsjednistva gdje bi Hrvati iz Bosne da zabrane nekim ljudima da se kandiduju pa to Bosnjaci ne pristaju odmah je sve zaboravio i okrenuo pricu protiv nas.

Onoliko koliko sam ja upratio istoriju, nas narod su koristli i Srbi i Hrvati. Nas narod je postovao vlast gdje god su bili i nisu pravili nikave bune. Jedini zahtjev je bio da prezive i da su ravnopravni ko i svi ostali ljudi. Nas narod je vrijedan, nije hajducki da pravi nerede, cisti smo. Ali ovima to nikada nije valjalo, i to im je previse bilo. Danas naseg naroda i na prostoru Bosne gotovo i nema na oko 70 % prostora iako smo nekada zivjeli na preko 95 % teritorije BiH. Zato sam ja misljenja da mi trebamo uciti iz istorije i ma koliko mi se trudili da budemo lojalni postovaoci bilo koje drzave mi nikada od njih sigurni biti necemo dok nas ne svedu na 1-2 %. Zato nas narod treba da se osamostali od svih, da se okrene sebi i da bude svjestan da je vec danas stanje na balkanu etnicki prilicno jasno i da su nas protjerali sa najveceg dijela Balkana i mi trebamo totalno drugu politiku prema susjedima i svim onim od kojih smo ugrozeni.