Sudar titana, NKTB vs Okno

Dali je Okno da ja i on pokrenmo jedan duel mudrosti i znanja ? Ako jeste evo pozivam ga na fer i posten duel. On nek meni prica sta hoce, a i ja njemu ? Imal ko za ?

Pravim grah tek sad. Evo do osam sati nesta radio, udjem pa nalozih vatru, okupah se i odmah pristavio grah koj mi se kiseli od sinoc. Pocesto mi se desavalo da profulim koliicinu vode s grahom pa mi i zagori kao prosli put. Ovaj put sam isao 5:1 odnos vode i graha. Poceo je sistati u 20:50 sati. Kontam jedno 40-tak minuta nek sisti u pretisu. “Dobar grah daleko se cuje”

Ne mogu nesto mnogo da mislim kad sam umoran pa necu puno pisati. Sta ima kod vas ? Kako ste vi ?

Comments (12)

 1. Grah! Eh što mi danas prisjede.
  Otkud mene da nagovore da za doručak u 11h jedem grah?! Al hajde i hajde… i uzmem.
  Pa odmah me stomak zabolio i cijeli dan kao kamen. Ma zadugo mi ga ne smiju ni spomenut.

  Pred kraj vremena sretnem kolegu i kaže kako nije baš dobar jer mu nije doručak sjeo. Pitam šta je jeo. Kaže: ma grah, još mi sa dna pogreljila. 😁

  • Jel tvoj grah ili iz menze ? 😀 Vjerovatno ste isti grah jeli oboje. I meni se desi da tesko padne na stomak, takav je grah. Ne jedem ga ja nesto cesto, ali mi je ako se dobro napravi odlicna hrana, ono volim ga.

 2. U radnom odnosu već više od decenije (ne na istom mjestu), tako da opcija doručka kući može jedino vikendom.
  A nemam običaj da pravim grah.

  Dok grašak baš baš volim.

 3. Čuj titana?

  Ložiš vatru i još grah u pretisu praviš? Hm… Ja se ne sjecan da su naše babe koristile pretis, neg obvezno da izlazi malo zraka sa strane, tako ga i ja pravim.

  Ja trenutno o grahu mogu samo sanjat 🤭

  • Titana Tiatana neg sta Laura ? … A ne znam to za grah ? Jesul ga bake dugo kuhale ili sta ? … Sto ga samo mozes sanjat, sta te sprjecava za divni grah ? Meni super ispo.

 4. Ostavi meni za sutra ziv bio, mrsko mi kuhati.

  I ja sam ti vala umorna, trcim na sve strane. Trenutno slusam neko predavanje pa sam usla da provjerim ima li jos ko ziv ovdje. Kako si nktb ? Zena, djeca ?

  • Jaoooo 🙂 Pa ti zaboravila na nas ? Ti nista da nas posjetis ? E bas mi je drago da si dosla… Zena i djeca kod mene nema 🙁 Pa pricaj nam kako si ti, sta se desva kod tebe, jesil jos u inostranstvu itd…

 5. Graha uvijek napravim za 3 dana (slučajno) i onda nam toliko dosadi da treba proći dosta vremena da ga opet pravim.
  Ja inače grah obarim dva puta, tako da on ako nema suhog mesa, bude gotov za satak i po bez pretisa.

  De mi reci radi li mi sad link na blog? Provjeravala sam po nekim starim komentarima i nije moglo. Sad ću vidjeti štima li na novima…

  • I ja graha napravim (nenamjerno) za 3 dana 😀 Ja ga pokiselim koji sat ili duze, zatim obarim jedan put, a onda kuham. Porijetko ga kuham u loncu, najcesce pretis…. Sad ti radi link za blog bez problema.

 6. Samo da Te selamim, da se zna da sam još uvijek tu.
  Živ i zdrav bio!, hn. 🙂

Comments are closed.