Rara i NKTB se igraju. NKTB pita pitanje br.4

Rara i ja se igramo postavljanja pitanja. Odlucili smo da jedno drugom postavimo po 5 pitanja. Ako neko zeli da se prikljuci neka se javi, pa cemo napraviti novi krug kad ovo zavrsimo.

NKTB pitanje br 4
Odgovori na pitanja: sta ti najviše nedostaje u zivotu ? Za čim u zivotu iz prošlosti najvise žalis ? Šta bi preporučila svakoj osobi iz svog iskustva ? Šta bi u buducnosti voljela da uradis ? Sta bi voljela da ti se desi ?

Comments (4)

 1. 1. Šta mi najviše nedostaje u životu? – Više slobodnog vremena.
  2. Za čim u prošlosti najviše žalim? – Za osjećajem dosade. Sjećam se da sam jednom, kad sam imala možda nekih 5-6 godina, (pazi sad!) PLAKALA mami jer mi je dosadno. Sad se više i ne sjećam ni kako to izgleda taj osjećaj, uopće ne mogu da zamislim to stanje ni hipotetički, iako se jasno sjećam da mi se iskustveno desilo.
  3. Šta bih preporučila svakoj osobi iz svog iskustva? – Generalno izbjegavam preporuke iz vlastitog iskustva ljudima ljudima čija je osobnost oblikovana drukčije od moje vlastite, jer moje iskustvo nužno ne biva univerzalno primjenjivo na svakoga zbog niza faktora: različitih “faza”, stanja i stepena razvoja u kojima se neko nalazi itd… Ipak, kada bih trebala da odaberem jednu stvar, preporučila bih ljudima da sve ono što im nedostaje, traže sami u sebi, a ne izvan sebe u drugima ili okolnostima jer jedino tu to i mogu da nađu – u drugima mogu samo da prepoznaju ono što sami u sebi nose, a sam čovjek ne može kontrolisati ni situacije i niti okolnosti koje ga u životu mogu zadesiti, ali može da utječe na svoj odnos prema okolnostima u kojima se zadesi te da kontroliše vlastite reakcije na date situacije onda kada one izmaknu kontroli.
  4. Šta bih u životu voljela da uradim? – Da više, produktivnije i posvećenije učim nove stvari.
  5. Šta bih voljela u budućnosti da mi se desi? – Da nastavim da živim u trenutku najbolje što mogu makar i ne bilo idealno već optimalno, jer je budućnost neizvjestan, iako neminovan koncept, ali smatram da ono što će nam se desiti u budućnosti sami determiniramo vlastitom prošlošću.

  • Super, odlicni odgovori. Vidis sto ti je skolovano celjade 😀 … Mogli bi mi da ovo nastavimo i preko 5 pitanja 😀 … Haj jos da mi das pitanjaaaa 😀 Ako mi ne das 😀 jos pitanja ja cu plakati 😀

   • Eto vidiš ošta će nam enolka pravila, be da bi čikmu savila, već da se ima neki okvir koji predviđa početak i kraj da nas ne ponese igrica. Al zato budi kreativan ko i dosad i u petom pitanju postavi odmana deset pitanja 😊

Comments are closed.