Cekajuci Raru 2 dio, o ovim zenskim pravima

Rara i ja igramo igricu. Sad nju cekam da mi pise pitanje, i dok ne dodje ja cu napisati post.

Vidim pise se o pravima zena, o tome cu i ja.

Prvo treba jasno kazati da onaj sto je udavio zenu je uradio uzasno djelo. Svaka zena je i nasa majka i nasa sestra i nase djete i nasa tetka i nana pa prema tome se treba prema svakoj zeni tako i odnositi. Jer ako ti ne volis da ti neko maltletira djete zensko, ili majku nemoj ni ti maltletirati neciju drugu kcer i majku. Ako maltletiras zensko treba te satrat od batina.

Na stranu to sto je ok, treba o tome govoriti. Ali ne razumijem zasto samo brinuti o zenama ? Evo slazem se da jesu one slabije, emotivnije i to treba razumjeti. Medjutim Boga mi sam vidio situacije gdje se desava i obratno, dakle zena verbalno maltletira muza. I to traje godinama, on jadnik nece zbog djeteta da se rastavia i zakomplikovali su stanje raznim kupovinama stanova i kredita i sl. Cak se desavalo da zena i fizicki nasrce na njega u namjeri da on to uzvrati jer je ona takvo pasce da je u stanju da ako on to samo malo uzvrati, npr da je odgurne od sebe kad onako nasrce, ona bi bila u stanju da namjesti covjeku svojim pricama svasta nesta sto on nije kriv i niko nebi njemu vjerovao nego njoj zato sto je ona ko biva slabiji pol. Dakle da nisam bio sudionik svega toga mozda bi i imao pravo da ne vjerujem u te price. Znam za vise situacija gdje je zena maltletirala muza, najcesce je to verbalno, a iako rijetko desi se i fiziciki. Nasilje nad muskarcima ustvari nije rijetkost, desava se mnogo cesce nego mi to priznajemo.

Zasto nema niko da brani tog covjeka ? Ima muskaraca koji su njezni, koji mrze nasilje, koji zele miran zivot. Prema tome mislim da sva ova prica: “zastitimo zene”, treba da bude: “zastitimo slabije osobe. “

Comments (2)

Comments are closed.