Tajno pismo Rari – osim Rare ostali blogeri ovo nemojte citati, nek cita samo Rara

Draga Raro!

Pisem ti ovo tajno pismo, puno tajni namjenjenih samo za tebe. Otvorit cu ti se ovako tajno da to niko ne zna, a od sad ces to znati samo ti i niko od blogera zato sto sam ja u naslovu napisao da ovo pismo samo ti citas i niko drugi !

Pocinje pismo: Ti znas dobro, a i ja znam dobro ! Koliko samo ima ljudi i ljudi. Koliko samo treba ljudima para, koliko smo samo zagazili ! Jasno je i tebi i meni ! Raro danas iako nisak kuhao nista, ipak nije tako jednostavno.

Bas me zanima koliko blogera je dovde doslo sa citanjem 😀 hehehe, Haj napisite posteno blogeri koji ste citali ovo “Tajno pismo”

Raro, hajmo ja i ti igricu, postaljvamo jedno drugom po 5 pitanja koje hocemo. Prvo ti, pa ja, pa opet ti i tako 5 puta. S obzirom da niko nece da se igra osim mene i tebe, haj evo nas dvoje da malo se zezamo 😀 Da li si za ? 😀

Comments (25)

  • ih, pa to je jos bolje 😀 …

   Nego haj ti pocni sa igricom. Pa cu ja odgovoriti, pa ti postaviti pitanje i tako 5 puta. Morel tako ?

 1. More, evo samo da utvrdimo pravila:

  1. Nema laganja (za slučaj da se to ne podrazumijeva) – prisežem ruku na “etički blogerski kodeks”;
  2. Ako pitanje bude “škakljivo”, bloger ima pravo da na jedno od pet pitanja uloži tzv. Nelaprdalo tj. da odbije da odgovori na jedno od pet postavljenih pitanja;

  3. Ako bude želio / željela, može da zamijeni jedno pitanje i traži drugo.

  Sumiram: može dva pitanja da eskivira na ovaj način, na tri treba da da lijep, jasan i eksplikativan odgovor.

  Ako imaš da dodaš / oduzmeš neko pravilo, reci, pa da počemo sa igrom 😊

  Izjasni se dok još nije kasno 😁

  • hehehe, mudra si ti Raro, to mi se svdidja kod tebe 🙂 I sto je zanimljivo napokon si postala jasna 😀 …
   1 – slazem se, to je pravilo meni po defoultu jer ja ne volim da lazem, i ne sjecam se kad sam to radio osim u zezanciji.
   2 -ja sam za to da ako ne zelis iz bilo kojeg privatnog razloga da odgovoris na BILO KOJE pitanje da je to ok, i da ne moras za to snositi posljedice. Ali samo moras odgovoriti na neko novo pitanje koje ti druga strana postavi.
   3 – to je ovo sto sam i ja rekao u br 2 i to je ok.

   Evo mozemo odmah da pocnemo 😀 Ti prva pitas, ja odgovaram i obratno i tako redom 😀

   • Onda neka nam ova tvoja dopuna Pravilnika igrice posluži kao Statut uz klauzulu da, ako osoba ne bude željela da odgovori na neko od pitanja – zamjensko pitanje ne bude samo drukčija formulacija istog pitanja, već da bude zaista drugo pitanje koje nije ni sadržajno u vezi sa prvim pitanjem.

    Prije nego ti postavim pitanje, iskopirat ću nam ove dopune (bez naknadnih izmjena) i igramo dok se ne odgovori na svih pet pitanja. [2]

    😁

    • Naravno, to se podrazumjeva. Dakle samo kazes :zelim drugo pitanje ili ne zelim da to odgovorim ili hocu novo pitanje ili sta god. I tako koliko god pitanje ne zelis da odgovoris tamam ti neko postavio 100 pitanja. Ne zelimo da pravimo nekakav hitlerov sistem da moras nesto odgovoriti sto ne zelis.

     • Prije no ti večeras postavim prvo pitanje, da mi, ipak, ostavimo, iz praktičnih razloga, pet pitanja bez mogućnosti da se pretvore u stotinu, s tim da se jedno može zamijeniti, a na drugo odbiti odgovor, ali tako da se na tri pitanja mininalno treba dati odgovor? Zamijeniti pitanje – ne samo preformulisati, već pitati nešto drugo.

      I da jedno pitanje bude jedan odgovor (bez potpitanja) tako da zahtijeva odgovor uz obrazloženje (da ne bude odgovor samo da / ne)?

      I imaš li neki okvir pitanja – je li dozvoljeno pitati provatna pitanja ili ih treba ograničiti na blogersku stvarnost?

      • Jooooj Raro 😀 hehehe, ko da odgovaramo boreci se za predsjenika drzave 😀 Ma ja te zovem da se shalimo, da se zabavljamo, da nam je onako fino, sve ove finese su nebitne jer ni ja ne zelim da te mucim s pitanjima pa da pricas sto ne zelis, nit bih ja odgovorio da je neko pitanje koje je meni pretesko da odgovorim javno, mozda privatno bih ali javno ne. Ja sam te sinoc cekao da postavis pitanje, kontam to je cas posla al tebe nidje 😀 Helem eto ti postavi kriterije i ja cu se prilagoditi da mi ne komplikujemo nepotrebno 😀 Prosto je ovako: Hajmo se igrati, hajmo odmah i to je to 😀

       • nisam napisala pravila da otežam, već samo radi jasnoće i preciznosti kao i da potaknu kreativnost; imaš svu slobodu u načinu odgovaranja da izbjegneš ono što ne želiš da kažeš, a da i dalje daš istinit odgovor na pitanje jer nisi ograničen niti načinom niti sadržajem odgovora sve dok je istinit, a to ti daje fleksibilnu širinu u odgovoru. A ja imam samo pet šansi da pitam šta me zanima i želim da ih iskoristim na najbolji način tako da mi treba vremena da razmislim prije no pitam

        ako je budeš trolao kao inače, ni ja neću bespotrebno komplikovati kao inače 😊

Comments are closed.