Uhhh opet …

Auuu opet belaj. Zamalo da ostanem bez NEKIH dijelova tijela.

Nesto radio s brusilicom. I ne vidjeg da je jedan kraj bruslice veoma blizu mojih pantola. Kako sam je pomjerao lijevo-desno u jednom momentu ona uhvati za pantole. A joj, to je ona od 2 kilovata. Uhvati ona to u djelicu sekunde i smota ko sale u klupko. To je toliko brzo da covjek tu zaista nema sposobnost da reaguje. Nisam odmah ni shvatio o cemu se radi. I sad ona malo se vrtila i zapetlja se u pantole. Sad ona trza i trese se i pokusava da se otkine iz pantola. Ja jos uvijek ne znam sta da radim. Sve se odvija tako brzo da covjek nemoze da ukapira ni sta se desva. Vidim ona pocinje da dimi, tj. onaj poznati dim iz motora kad se zaustave rotori. Ja jedva nekako se dohavizah u pamet da je ugasim, stvarno covjek nekako nema tu brzinu reakcije kako sa postupi, i uopste treba podosta vremena da skontas sta se desava.

Jedva je nekako ugasih i vidim sad je zapetljana u pantole a osjetim da je dole ispod nekakva rana jer me pece. Te prvo jedva je ispetljah iz pantola, a onda nekako u strahu sta cu naci dole ispod velike rupe na pantolama, zavirim i imam sta vidjeti. Rana u obliku usana duzine 10-12 cm. i sirine oko 4 cm. Pece me ono kao kad vam nesto zguli kozu. Au sto izgleda velika i opasna, ali sreca nije duboka. Imam i sliku rane, ali sam odustao da je objavim, odavno vecu ranu nisam imao.

Kad vidje komsija on se zacudi: Auuu sta ti je to toliko ? Hoces li u hitnu ? … Sreca nije duboka, pa nisam isao u hitnu. Ne mogu vise ni u hitnu stalno. Kolko puta mi se nesta desi u toku dana, pa ja bi se morao preseliti u hitnu da ne hodam stalno gore dole. Eto i prije toga danas mi na ruku pade nesta tesko – peć, bas mi nezgodno oguli ruku. Sreca pa mi je samo malo koze zgulila i krvi onako pofino.

Dobro je opet. Gore je bilo prije nekoliko mjeseci kada zamalo ne pogidoh, ponovo… Helem, de nesto vi fino recite. Evo jedna fina pjesmica 🙂

Comments (2)

  1. Drago mi je što si živ, nktb, svi smo se pitali gdje si 😀
    Pripazi malo na tu ranu, da ne bi sebi našao više belaja

    • Bas me obradujes svojom pojavom Shaw 😀 Spomenuo sam te u pred proslom postu 😀 Hvala ti za ove rijeci, bas su mi drage 😀

Comments are closed.