500 malih odluka, 500 malih akcija, danas, svaki dan

U zadnje vrijeme pogledah dva filma koji su eto preporucivali i pricalo se o njima: Don't Look Up i This Is The End . Neprijatno sam iznenadjen, filmovi su po mom misljenju losi, ocjena od 1 do 5 ja dajem 2+.

Ja nikako ne mogu da shvatim zasto je ovo vrijeme prepuno slabih filmova. I to jos kad imaju onako dobre teme i onako kvalitetne glumce, i onda da to fino odrede eto ti dobra filma. ne kontam ni kako je sebi i Leondardo di Caprio dozvolio onako nesto da glumu u onakvom filmu. Jer kad ti neko kaze da on glumi u filmu, to bi valjda trebalo govoriti o ozbiljnosti i kvaliteti filma, a on bi taj level trebao da odzrava.

Al eto film je kako kazu veoma gledan. Ja ne znam sta drugi pomisle kad odgledaju onakav film, ali ja sam pomislio da režiser filma nije ni skonto hoce od filma, ili da napravi ozbiljan film ili da pravi komediju. Pa je nekoliko puta brko i kontekst i tekst, situaciju koja je ozbiljna na los nacin prikaze kao komicnu. Kolko hoces scena se naslo na mjestu gdje mu to mjesto nije.

Ja ne znam sta se ovo desava s filmovima da je tako tesko naci dobar film. U ovo savremeno vrijeme, sa ovoliko mogucnosti i tema, Americki filmovi postase uglavnom bezveze. Srozali se na level Indijskih filmova. Od toliko filmova koje su novijeg doba da ja nemogu naci 5 filmova i reci da mi se svidjaju. Ma kaki 5, jedva se po neki nadje… Bar meni… Al evo da pohvalim dobar film, relativno noviji je: The Passangers. Sve se lijepo poklopilo, i glumci super i ima smisla, scene ok i film mi se pravo svidio.

Imal kakav film da vam se svidio ?

Comments (2)

  1. Bio sinoć dokumentarni na hrt 3 tv. Pogled tišine . Radi se o tome da se refirira za indoneziju tj za 1965-66 za indonežanski genocid kad je umlaćeno , ubijeno i maćetama sasjećeno 500.000 do 1.000.000 indonežana, javanaca , etničkih kineza i jos nekih clanova nekog muslimanskog naroda i dobar dio njih pod optužbama da su komunisti ili simpatizeri komunističke partije indonezije. Vecinom lazne optuzbe. Lik ide i govori sa zlocincima koji su mu ubili brata Rajia 1965 godine. Jedan od tih govori da je pio krv žrtava i da je ukus krvi slano sladak. I da je morao pit krv jer da ne bi poludio. Tako jedan nije pio i poludio i svako jutro se popenje na palmu i učio ezan. I ovaj još jedan je isto spominjao kad je ubijao i klao ljude da bi uzimao čašu i kupio krv da bi pio da nebi poludio. Pored njega sjedi kčerka koja nije znala za to. I ona se jedina izvinula tom voditelju za ubistvo njegovog brata Radjia 1965 god. Pa sam malo istraživao na internetu tad je i nastupila i promjena presjednika indonezije sukarto u sunatra slična im imena . Iskreno nikad ćuo za te zločine

Comments are closed.