NKTB brine o zdravlju blogera

Moje iskustvo da podijelim sa vama, moglo bi vam valjati.

  • Oduvijek sam imao obicaj da bademe kad kupim jedem onako kako ih dobijem, tj. bez pranja u vodi. Ne znam da li svi tako rade ali ja sam to radio jer nisam ni razmisljao o tome. Dok ih nisam potopio u vodu. I nakon 1-2 minute u vodi oni su ispustili neku boju, ne znam sta je to, da li je to prirodna boja badema ili je to prljavstina. U svakom slucaju na um mi pade da ti bademi predju od ko zna odakle od moje kuce i pine ih ko zna ko, i valjaju se ko zna gdje i ja ih onako bez pranja stavim usta. Nema logike. Kad bi moglo stavio bi ih i u masinu za ves pa opro.
  • Drugo, kad se oznojite na hladnom vremenu, bolje je preznojiti se u odjeci, nego skinuti odjecu pa pokusati se ohladiti. To sam iskusio na vlastitoj kozi.

***
“Ako ste odabrali da budete neutralni kada se desi nepravda, vi ste onda odabrali stranu tlačitelja”

Comments (8)

  1. Slab imunitet ima svaki ona j tko godišnje ne “pojede i udahne” 3 kg. prašine.
    Ništa je to u odnosu na ono što konzumirmo kao hranu – zapakiranu.
    Sa ostalim sam suglasan.
    MS. hn. 😌

  2. “Ako ste odabrali da budete neutralni kada se desi nepravda, vi ste onda odabrali stranu tlačitelja” – da podvučem.

  3. Mislim da to u bademima nije obična prljavština, može bit da ima i toga, al redovito su to kemikalije kojima se tretiraju orašasti plodovi, uključujući i žitarice u zrnu i slične namirnice protiv njihovog klijanja. Nekakav premaz, šta li već. Zato je dobro potapati recimo i suhe grozdžice, rižu prije kuhanja, grah, kikiriki a evo izgleda i bademe…

    Ja bademe isto nikad ne peremn:/

    • Vjerovatno jeste nesto sto kazes kakva hemija, jer boja se dosta brzo skine sa onog. Nekad je procedura da ti to potopis pa sacekas pa operes i vjerovatno nekada i zbog toga odustajemo. A ranije ja nisam jednostanvo o tome razmisljao zbog toga nisam ni potapao

Comments are closed.