Paper folding

Jeste li znali da papir mozete saviti samo 7 puta ma koliko da vam je veliki ? 🙂 Eheto sad znadete. Al gledao sam da covjek sa masinom savije i vise puta. Tako ne vjerujte ljudima koji vam kazu da se moze saviti samo 7 puta !

**
Cijene kod nas skacu kako nisu decenijama skakale. Jesmo se i bili navikli da nema inflacije i poskupljenja. Gledam skupljaju cak i stvari koje su Made in Bosnia. Eto npr drvena gradja je nas proizvod, a skocilo je ludacki. Sir gauda na 15 otiso, oooj a bio je 8-9 km. Samo pamet ma koliko bila skupa da se more kupiti nebi bila skupa.

***
Nema nam drugova ! Nedostaju mi ljudi. Ashibel, JasanStav, Maja, SEBICNA , Lula, Umorni i njegova pravoslavna ekipa …

Sta ima kod vas ? Kako ste vi ? De vi recite nesta

Jes mi se uvrtila ova pjesma u mozak, pogotovo refren, pjevusim po vas dan. Kako da je izbijem iz glave ? 😀

Comments (9)

 1. Možemo imati svega koliko hoćemo, ako nam pameti manjka džaba nam sve!
  Imam povjerenja u ljude, vjerujem im tek kada me uvjere.
  Živ mi zdrav, sretan i pametan bio!, hn. :))

   • Ma je poskupilo, nki dan usla u konzum, sv e sto je bilo nekih 1,35 u prosjeku, sad 1,75 a ovo za drvenu gradju, stiropor i ostalo nemam pojma. nije da mi nismo navikli na poskupljenja, dogadjala su se postepeno, ova se dogadjaju bukvalno preko noći i to je zeznuto.

    Inače ništa posebno xD

 2. Ve ‘alejkumus-selam ve rahmetullahi ve berektuhu.
  Ehlen ve sehlen!
  Kod tebe se osjećam kao u svojoj kući., hn.

 3. I zeljezo je poskupilo 🙂
  Ko sad gradi, bolje mu je da prestane. Dosta mojih prijatelja i poznanika je prestalo sa radovima jer se ne isplati graditi. Ne znam gdje će ovo zavrsit sa divljanjem cijena. O hrani neću ni počet…špinat 7 maraka….trava tako reć’.
  A vjerujem da su tu svi ovi koje si nabrojao…pojavit će se…

  • Tako je Mist. Ja bas konto nesto variti sa zeljezom. Skocilo je ja mislim duplo koliko je bilo pocetkom godine. Dakle uzas jedan. Gradnja uzasno poskupila a ja ko uzinad sada poceo renovirati kucu, i sto je jos gore hrana poskupila a ja svaki dan jedem.

Comments are closed.